Barnabas Collins makeup tutorial

Tim Burton jedan je od mojih najdražih filmskih redatelja. Svojom talentiranošću u naizgled mračnim komedijama uspije obraditi sve ozbiljne teme i dotaknuti se najdubljih ljudskih problema.
Osobito volim filmove u kojima glavnu ulogu tumači Johhny Depp (koji glumi u gotovo svim većim uspješnicama ovoga redatelja, za kojeg kaže da mu je svojevrsna muza). Depp je za mene utjelovljenje pravog umjetnika i talenta, a sav makeup kojeg nosi je besprijekoran. Zbog toga, u većini filmova nikada ne biste rekli da je to upravo on.

Glumi
1. „Charlie i Tvornica Čokolade“ (2005.)
2. „Sweeney Todd: Đavolji Brijač Fleet Streeta“ (2007.)
3. „Sanjiva Dolina“ (1999.)
4. „Sjene Tame“ (2012.)
5. „Alisa u Zemlji Čudesa“ (2010.)
6. „Edward Škaroruki“ (1990.)

Sve filmove je režirao Tim Burton, i sve glavne uloge tumači Johnny Depp, iako prema fotografijama možda i ne bi dali ruku u vatru za to.
Meni najdraži od ovih filmova je „Sanjiva Dolina“ (iako još neki čekaju da dođu na red za gledanje), ali bez obzira na to odlučila sam vam pokazati makeup koji Depp nosi u filmu „Sjene tame“. U tom filmu tumači ulogu Barnabasa Collinsa, vampira koji se nakon dugog sna budi 1972. godine i susreće se sa svim čudima moderne tehnologije. S obzirom na to da nam se bliže maškare, ovaj trenutak je savršen za prenijeti inspiraciju na vas.
Nisam fotografirala svaki korak, ali ću vam objasniti apsolutno sve što sam radila i kako.

„My name is Barnabas Collins. Two centuries ago, I made Collinwood my home… until a jealous witch cursed me, condemning me to the shadows, for all time.“

slika8

Podloga:
Boju za lice (Chemaco hobby art) sam razrijedila sa vodom i kistom za puder sam je u vrlo tankom sloju nanijela na lice. Nemojte stavljati debeli sloj boje jer će se početi grudati i ljuštiti te izbjegavajte područje oko očiju.
Boju sam fiksirala baby puderom (možete i transparentnim puderom) preko cijelog lica.
Nikako ne zaboravite obojati i uši te vrat i dekolte.

slika7

Oči:
Crveno sjenilo
nanijela sam na doljni kapak skroz do kosti koju možete napipati ispod oka (Barnabas ima izrazito umorne oči) te preko cijelog gornjeg kapka do obrve.
Na waterline sam nanijela tamno crvenu olovku za usne.
Crnim sjenilom prošla sam preko doljnjeg kapka, u unutarnji kut oka i oko nosa, vanjski kut oka i sasvim lagano preko cijelog kapka.
Žuto sjenilo nanijela sam na dio ispod obrve.
Puno blendanja i nadograđivanja boje!

slika3

Obrve:
Obrve sam stanjila koliko god sam mogla i popunila crnim mat sjenilom. Dakle: tanke i duge!

slika10

Konturiranje:
Najvažniji dio posla! Upravo konturiranje je ono što Deppa čini drugačijim u svakom filmu. Za sada izgledate kao gejša sa heavy make-upom, a nakon ovog koraka, definitivno ćete povamiriti.
Za konturiranje sam koristila sivu boju za lice (Konzum).
Nos: povukla sam linije sa strane nosa od njegovog korijena pa do vrha kako bih ga suzila te sa strane da se dobije dojam sjene. Blend!
Brada: želimo dobiti dojam rupice na bradi pa sam u sredini brade i malo ispod napravila trokutić. Blend!
Obrazi: Najlakši način konturiranja obraza je „fishface“. Tada točno znate koje dijelove treba učiniti vizualno dubljima. Time dobivamo mršaviji izgled. Također sam izvukla tu liniju prema bradi. Blend!
Vrat: Iscrtala sam adamovu jabučicu i povukla linije ispod brade kako bi se dobio dojam sjene. Blend!
Čelo: Konturirala sam samo dio čela gdje se ono spaja sa kosom. Također sam povukla dvije linije tako da izgledam kao da sam cijelo vrijeme malo namrštena. Blend!
Dekolte: Jaaaako udahnite i konturirajte sve kosti koje su izražene. Ja sam nakon ovog koraka izgledala kao da imam 10 kila manje. Blend!

Vene na vratu sam iscrtala zelenom bojom za lice i izblendala.

slika6

slika9+
Usne:
Usne sam vizualno smanjila tako da sam ih obojala bijelom bojom za lice, a zatim nanijela mješavinu crveno-crnih boja da bih dobila tamne vampirske usne. Vrlo je važno da su vrhovi na gornjoj usni izraženi.

slika11
Kosa:
Iako nosim šiške, one su bile pre duge da bi oponašale Collinsove mikrošiške, pa sam svoje šiške ukosnicama maknula s lica (osim ovih dužih sa strane koje služe kao zalisci), a mikrošiške sam stvorila tako da sam kosu iz repa prebacila prema naprijed i ukosnicama je pričvrstila da stoji na mjestu.

slika12
Kako bi look bio potpun, obukla sam tatinu bijelu košulju, svoj crni sako i svilenu maramu.

It is said that blood is thicker than water. It is what joins us, binds us… curses us. My name is Barnabas Collins, and my curse has finally been broken.

Što mislite o mojoj transformaciji? Je li uspješna?
Da li biste voljele biti neki lik iz Burtonovih filmova za maškare?

slika15 slika16 slika14

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *