Bloom, T. “Nitko to ne radi utorkom”

Autorica: Tracy Bloom (mislim da je ovo jedina njena knjiga prevedena na hrvatski, ali ima još nekoliko zanimljivih naslova, čak i nastavaka ovog romana)
Naslov izvornika: No-One Ever Has Sex on a Tuesday
Žanr: Chick lit
Izdavač: Znanje (možete ju nabaviti na njihovom webshopu po cijeni od 26,90 kn – LINK)

Ovaj roman privukao me dok sam tražila laganu literaturu za plažu. Već je sam naslov dosta humorističan, a ono što mene uvijek osvoji su lijepe naslovne stranice. Glavni lik je trudnica Katy koja nije previše sigurna u to tko je otac njenog djeteta – srednjoškolska ljubav s kojom je završila u krevetu na proslavi godišnjice mature (a čija je žena istovremeno trudna i svi zajedno pohađaju trudnički tečaj) ili njen puno mlađi dečko. Priča se, naravno, okreće oko te činjenice, ali usporedno pratimo životne priče svih likova. Roman je napisan u humorističnom tonu i neki dijelovi su uistinu duhoviti (urnebesan sporedni lik Tupi i njegovi telefonski razgovori s najboljim gay prijateljem naše glavne akterice, Danielom te sam čin poroda u kojem sudjeluju svi navedeni). Nećete se previše kulturno uzdići čitajući ovaj roman, ali ćete se dobro zabaviti i pročitati ga u vrlo kratkom roku!

Citati koje sam izdvojila:

“Vidiš, utorak je baš nikakav dan. Nedjelja je za seks za kraj vikenda. U ponedjeljak si misliš, kvragu, moram se nečim razveseliti, ipak je početak tjedna. Srijeda je za seks nakon što si možda zabio devet golova ili je program na TV-u dosadan. Četvrtak je novi petak, pa se ide u pub i onda je vrijeme za – o, bože, kako smo divlji i ludi, previše smo popili, a radni je dan. U petak je – hvala bogu da sam preživio još jedan tjedan. I još subota. Pa, subota je vražja subota, subotom se treba seksati. Ali, vidiš, utorak je problematičan. Koji bi, zaboga, bio razlog da se itko seksa utorkom? Pitaj koga hoćeš. Kladim se da se nitko ne može sjetiti kad se posljednji put seksao utorkom.”

“Samo kad su stvari jako loše možeš se prisiliti da postaviš teška pitanja.”

T. Bloom Nitko to ne radi utorkom

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *