Catrice Prime and Fine smoothing refiner (baza za makeup)

Nastavljamo dalje s nizom recenzija proizvoda koje koristim svakodnevno u svojoj makeup rutini. Ako želite znati više o ovoj seriji članaka slobodno kliknete ovdje i pročitate uvodni članak te pogledate video. 🙂
Danas ćemo popričati o bazi za makeup (u daljnjem tekstu primer). Dugo vremena bila sam vjerna Oriflame primeru, potrošila sam barem tri pakiranja i mislila sam da je jako dobar u svom poslu. Onda sam odustala od kupovanja i nisam koristila primer, sve dok jednog dana nisam nabasala na Catrice prime and fine baza za makeup. Isprobala sam ga na ruci u Kozmu i ostala zadivljena baršunastim osjećajem kože pod prstima!

SAM_2339

Kupila sam ga, po cijeni od 37,90 kuna, koliko košta u svim drogerijama – Kozmo, Muller i neki DM-ovi. Rok trajanja mu je 12 mjeseci, a svakodnevnim korištenjem trebao bi vam trajati preko pet mjeseci (barem po mojoj procjeni).
Čim sam ga kupila podijelila sam to sa vama na Facebooku, a dosta vas mi je reklo da im začepljuje pore, težak je na licu i da dobivate prištiće, pa me to malo uplašilo. Na svu sreću, moje iskustvo je u potpunosti suprotno!

SAM_2340

Nanosim ga samo na problematična područja (sredinu lica- nos, sredina čela, obrazi i cijelo područje brade i čeljusti), baš zato da pustim lice da čim više diše, jer kasnije nanosim i tekući puder.

SAM_2342+

Iznenadila me tekstura primera, ima onaj silikonski osjećaj pod prstima, jako se lijepo razmazuje (nema nikakve sličnosti s kremama, imate osjećaj kao da nanosite baby puder na lice) i ostavlja mat završetak. Koža ostaje baršunasto meka (i ne, ovo nije preuzeto iz reklame, već to zbilja mislim).

SAM_2345

Usprkos tome, ovim primerom nećete postići to da pore u potpunosti nestanu. On će izbrisati one manje pore, dok neće učiniti isto s vidljivijim i većim porama, ali će ih “popuniti”, da kasnije tekući puder sjedne na te dijelove kao na ravnu površinu. O čemu pričam možete vidjeti i na fotografiji:

Primjer

Posljedice od korištenja Catrice prime and fine baze za makeup nemam, u vidu izbijanja prištića, crvenila, iritacija – ništa. Moja koža je inače masna na t-zoni, ali dehidrirana. Imam jako lijepa iskustva s njome, iako sam svjesna toga da ima puno boljih primera. Ovo je samo moj prijedlog za one koji imaju ograničen budžet, a traže primer za svakodnevnu upotrebu (dakle u brzom roku će trebati novi).

Jeste li isprobali kakve primere i koji su vaši drogerijski favoriti?

Slični postovi:8 thoughts on “Catrice Prime and Fine smoothing refiner (baza za makeup)”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *