Eucerin DermatoCLEAN micelarna otopina [1/2]

Danas ću vam pisati o Eucerin Dermatoclean micelarnoj otopini. Micelarne otopine jedan su od proizvoda preparative o kojima često slušamo, a najčešće su stvari koje čujemo izuzetno pozitivne. Ja nisam isprobala ni jednu micelarnu sve do ove i da, planiram više nikada živjeti bez jedne u svojoj kolekciji!

Za sve koji ne znaju ili nisu sigurni što je micelarna otopina, nešto najsličnije njoj bio bi tonik za lice. Micelarna otopina je tekućina koja bi trebala biti bez mirisa (i okusa), gotovo kao voda. Idealna je za odstranjivanje šminke i nježna za kožu lica i oči. Rješava nas nečistoća koje se nakupljaju na i u koži (u unutrašnjem djelu micele).

DSCF2370

Dermatoclean micelarna dolazi u bočici koja sadrži 200 mililitara. Na vrhu bočice nalazi se sitan otvor koji čini doziranje jednostavnim i sigurnim. Ja namočim samo centar okruglog vatenog jastučića i to mi je dovoljno za očistiti lice i ujutro i navečer.

front

Iako se njome vrlo lako odstranjuje šminka, za taj posao trebat će vam više vatica, te ćete ujedno trošiti i puno više proizvoda na dnevnoj bazi, preporučujem da je prvo skinete pomoću neke umivalice (ja koristim ovu), te nakon nje prođete licem micelarnom. Rezultat na vatici pokazat će vam koliko šminke zapravo niste uspjeli skinuti vodom. Ako imate problema sa skidanjem šminke oko očiju, ova micelarna će i taj posao obaviti besprijekorno. Skida apsolutno sve što želite, a ne iritira oči. Ja inače imam jako osjetljive oči (npr. smeta mi i olovka u waterlineu i često mi suze) i ni malo me ne pecka kod čišćenja.

Nije njezina jedina uloga odstranjivanje šminke. Osim dobrog čišćenja lica navečer, vrlo je važno očistiti ga i ujutro. Započnite s umivanjem, ali ako uzmete još malo micelarne i očistite lice, vatica će vas ponovno iznenaditi. Začudili biste se koliko vaše lice pokupi nečistoća samo dok spavate.

DSCF2372

Nakon micelarne jako je dobro nanijeti hidratantnu kremu (i prije spavanja i ujutro), iako je ova otopina i sama po sebi hidratantna. Naime, navečer nakon korištenja umivalice koža mi zna biti malo zategnuta, a samo korištenje micelarne već odbaci taj osjećaj. Ja sam koristila Eucerin laganu kremu o kojoj ću vam pričati u drugom dijelu ovog članka (kažem koristila jer sam ju uspjela cijelu potrošiti!).

Ovaj proizvod koristim dva mjeseca, dva puta dnevno i potrošila sam otprilike pola bočice. Cijena je oko 100 kn i može se nabaviti u svim ljekarnama koje drže Eucerin proizvode.

Nakon ove planiram isprobati neku drugu micelarnu, koja su vaša iskustva, preporuke i koristite li uopće micelarne otopine?

*poklon s proslave Šminkerica 5. rođendan

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *