Garcia, E. “Nikad ne guglaj prekid”

Autorica: Emma Garcia (jedin njen roman preveden na hrvatski jezik)
Naslov izvornika: Never Google Heartbreak
Nastavak: OMG Baby! (Koji još nije dobio naš prijevod)
Žanr: Chick lit
Izdavač: V.B.Z. (možete ju nabaviti na njihovom webshopu po cijeni od 89,10 kn, trenutno je na sniženju!– LINK)

Još jedan u nizu ljubića koje sam ove godine nosila na ljetovanje. Osvojila me, naravno, naslovna stranica, ali i sam naslov priče. Imala sam dojam da će roman biti suvremen, ukorak s vremenom i relevantan. I takav je i bio. Dosta pitak i brzo čitljiv, na početku svakog poglavlja sadržava kratke ulomke sa stranice za prekide koju vodi glavna akterica – Vivienne Summers. Tako tu možete saznati deset načina kako znati sviđaš li mu se; koja je glazba pogodna za faze tuge, gnjeva ili iscjeljenja; komentare korisnika stranice itd. Vivienne je inače žena koja ostane sama nakon što njen zaručnik otkaže i treće vjenčanje koje su isplanirali tokom svoje dugogodišnje veze. Druga polovica knjige jako je zanimljiva i tjera vas da čim brže čitate i saznate kako će se razviti situacija između nje i Maxa, njenog dugogodišnjeg prijatelja s faksa. Toliko vas uvuče u priču da kad dođete do kraja ostanete užasno razočarani – jer roman jednostavno stane. Dobijemo neki kratki odgovor na sve što smo čekali i nekako me to ostavilo ravnodušnom, baš zato jer sam jedva čekala doći do tog kraja! (Kasnije sam saznala da postoji i nastavak pa ću možda naći neki PDF na engleskom i tako ga pročitati.) U svakom slučaju, mislim da vrijedi potrošiti nekoliko sati na ovaj roman, pogotovo ako ste romantična, umjetnička duša jer će vam se onda lik Maxa jako, jako svidjeti!

Citati koje sam izdvojila:

“Zapravo je čovjek usamljeniji kad je s krivom osobom nego kad je sam. Kad si sam imaš nadu i vlastiti mir. Kad si sam, još se sve može dogoditi, ti si za upravljačem; možeš naučiti akrobacije na trapezu, izbušiti nos ili pupak, kombijem otputovati u Gvatemalu, praviti sendviče sa zaleđenim ribljim filetima za večeru.”

“Što žene hoće.
Pa, kad već pitate… (duboko uzdahne), doručak u krevetu, vikend izvan grada, čiste plahte, svijeće, oralni seks, cipele Manola Blahnika, poneki telefonski poziv, spremačicu, slobodno vrijeme, zagrljaj odostraga, muškarca koji zna voziti i koji je u stanju ići u rikverc s jednom rukom na volanu, muškarca koji zna popraviti stvari po kući a zna se i pozabaviti djetetom, široka ramena, neki plan, nekoga tko ima praktično poznavanje ženske anatomije, šaputanje malih prostakluka za večerom, nekoga sa smislom za humor, dobru knjigu, udoban grudnjak, ljubavna pisma, cvijeće, kapi kiše na ružama, mačje brčiće.”

Emma Garcia Nikad ne guglaj prekid

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *