MAC eyeshadow [Brown Script i Red Brick]

San svake djevojke koja se duže bavi kozmetikom ili je jako voli je posjedovati barem jedan MAC proizvod. Ne znam zašto je to tako i zašto nam to crno pakiranje s tri slova toliko znači, ali neke stvari jednostavno ne treba objašnjavati. Od kad se MAC otvorio kod nas imam želju otići tamo, ali uvijek sam se osjećala nedovoljno dobro obučenom ili nisam željela ući samo da bih nešto pogledala, bez da kupim. Mogu vam odmah reći da ako imate takvo razmišljanje, odmah ga možete promijeniti – kad sam ušla u MAC bio je krcat ženama i curicama koje nisu pokazivale nikakvu namjeru da nešto kupe, a o ostalom da ni ne govorim.

U svojem prvom (i trenutno jedinom) posjetu MAC-u kupila sam tri proizvoda – dva sjenila i jedan ruž. Recenziju ruža pisat ću vam kasnije, ali odmah ću vam reći (i da, stvarno tako mislim) da su ruževi prenapuhani te da se za njih baš i ne isplati dati toliko novaca jer u drogerijama možete kupiti ruževe iste kvalitete (jedino što je izbor nijansi stvarno predivan).

S druge strane, MAC sjenila su me toliko oduševila da sam od prvotnog plana u kojem sam željela kupiti jedan ruž i jedno sjenilo, doma ipak završila s dva. Nisu me samo nijanse oduševile, ali o tome ćemo kroz recenziju.

MAC Brown Script Red Brick (1)

MAC Brown Script Red Brick (5)

Nijanse sjenila koje sam odabrala za prvi put su one za koje sam znala da ću ih moći koristiti gotovo svakodnevno, barem u pregibu kapka (zato su oba mat). To su Red Brick i Brown Script. Cijena jednog sjenila je 122 kune (za 1,5 g), što me jako ugodno iznenadilo i to je ujedno i jedan od najjeftinijih proizvoda u dućanu.

MAC Brown Script Red Brick (3)

Red Brick je narančasto-crvena mat nijansa. Možemo je nazvati i ciglasto crvenom ili spaljeno crvenom nijansom.

MAC Brown Script Red Brick (4)

Brown Script je kestenjasto smeđa nijansa s toplim podtonom – blendanjem poprima gotovo crvenkastu boju. Predivna nijansa za pregib kapka koja odgovara uz svaki look!

MAC Brown Script Red Brick (2)

Oba sjenila snažno su pigmentirana – kod mat sjenila pigmentacija inače može biti nešto slabija jer shimmer bolje prijanja na kožu, no u ovom slučaju isplativost boje je fenomenalna. Već i na swatchu možete vidjeti da se teksturom razlikuju od “običnih” sjenila, gotovo kremasto klize na kožu, ne truse se, nisu kredasta… Stvarno milina za raditi s njima!

MAC Brown Script Red Brick (6)

Još jedna stvar koja me oduševila je izdržljivost sjenila, koja su mi na kapcima ostala bez ikakve promjene i više od sedam sati! Obično intenzivne boje poput Red Brick s vremenom izblijede i makeup vam više nije onako istaknut, ali ova narančasta nijansa još je onda bila snažna kao da sam je ovog trena stavila na kapak. Recite što želite, ali MAC sjenila stvarno opravdavaju svoju cijenu.

Blendanje je također izuzetno lako, teško je pretjerati s proizvodom, a jedan s drugim se predivno stapaju. Ponekad samo na brzinu nanesem Brown Script u pregib kapka i na donju liniju trepavica i spremna sam.

Već sam odlučila da ću upotpuniti svoju kolekciju sa još MAC sjenila, ovog puta nekim shimmerastim nijansama kako bi ih mogla usporediti. Na jesen sam planirala kupiti još jedan ruž, u nijansi Stone, ali ako se odlučim za njega mislim da će mi to biti posljednji MAC ruž u neko vrijeme. 🙂

Ova sjenila koristila sam u makeup tutorialu za look ispod te ga možete pogledati ovdje.

Jeste li vi isprobali nešto od MAC-a i kakva su vaša iskustva?

AirBrush_20160705141022

 

Slični postovi:3 thoughts on “MAC eyeshadow [Brown Script i Red Brick]”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *