Make-up osnove – 3. Korektori

Moram priznati da ću danas biti nešto manje rječita nego u dosadašnjim Make-up osnovama, samo zato što korektore ne koristim u velikoj mjeri, iako ih mnogi smatraju najosnovnijim komadom šminke koji bi svatko trebao imati u svojoj kozmetičkoj torbici.

Ukoliko još niste, pročitajte 1. i 2. dio Make-up osnova.

Korektori uglavnom služe za prekrivanje nepravilnosti na vašoj koži. Onima koji tek počinju sa šminkanjem ili mladim djevojkama korektor će dobro poslužiti kao zamjena za puder; a onim sretnicama koje imaju malo nepravilnosti na koži korektor može u potpunosti zamijeniti puder, barem u dnevnom make-upu.
Osim za prekrivanje nepravilnosti možemo ga koristiti i kao highlighter (posvjetljivač) i njime istaknuti neke djelove lica (o čemu više u sljedećem članku).

Vrste korektora

Najčešća i najkorištenija vrsta korektora jest korektor u sticku. On jako dobro prekriva nepravilnosti, ali se pomalo teško blenda i može biti poprilično suh. Najbolje je da ga prstom nanosite i lagano utapkate.
Najpoznatiji primjeri takvih korektora su Essence Cover Stick, MaxFactor Erace, Manhattan Clearface.

page

Kremasti korektor bolji je od korektora u sticku po tome što nije toliko suh. Pisala sam recenziju Catrice AllRound korektora. Malo kasnije ću objasniti razliku između različitih boja korektora.

SAM_1051

Tekući korektor je meni najdraža vrsta korektora. Jako je dobar za prekrivanje podočnjaka, a i lako se blenda u podlogu. Ima snažnu moć prekrivanja.
Ja sam se u potpunosti oduševila Essence Stay All Day korektorom.

4

Korektor možete nanijeti prije ili poslije tekuće podloge. Ja ga nanosim poslije na područja koja trebaju dodatno prekrivanje.

Osim što možete nabaviti korektor u skladu sa tonom svoje kože, oni dolaze i u bojama:

Rozi korektor prekriva sivilo, u pravilu podočnjake.
Zeleni korektor neutralizira crvenilo (prištići, ožiljci…).
Ljubičasti korektor neutralizira hiperpigmentaciju.

Kakav je vaš odnos s korektorima? Koji su vam najdraži?

Slični postovi:8 thoughts on “Make-up osnove – 3. Korektori”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *