Make-up osnove – 3. Korektori

Moram priznati da ću danas biti nešto manje rječita nego u dosadašnjim Make-up osnovama, samo zato što korektore ne koristim u velikoj mjeri, iako ih mnogi smatraju najosnovnijim komadom šminke koji bi svatko trebao imati u svojoj kozmetičkoj torbici.

Ukoliko još niste, pročitajte 1. i 2. dio Make-up osnova.

Korektori uglavnom služe za prekrivanje nepravilnosti na vašoj koži. Onima koji tek počinju sa šminkanjem ili mladim djevojkama korektor će dobro poslužiti kao zamjena za puder; a onim sretnicama koje imaju malo nepravilnosti na koži korektor može u potpunosti zamijeniti puder, barem u dnevnom make-upu.
Osim za prekrivanje nepravilnosti možemo ga koristiti i kao highlighter (posvjetljivač) i njime istaknuti neke djelove lica (o čemu više u sljedećem članku).

Vrste korektora

Najčešća i najkorištenija vrsta korektora jest korektor u sticku. On jako dobro prekriva nepravilnosti, ali se pomalo teško blenda i može biti poprilično suh. Najbolje je da ga prstom nanosite i lagano utapkate.
Najpoznatiji primjeri takvih korektora su Essence Cover Stick, MaxFactor Erace, Manhattan Clearface.

page

Kremasti korektor bolji je od korektora u sticku po tome što nije toliko suh. Pisala sam recenziju Catrice AllRound korektora. Malo kasnije ću objasniti razliku između različitih boja korektora.

SAM_1051

Tekući korektor je meni najdraža vrsta korektora. Jako je dobar za prekrivanje podočnjaka, a i lako se blenda u podlogu. Ima snažnu moć prekrivanja.
Ja sam se u potpunosti oduševila Essence Stay All Day korektorom.

4

Korektor možete nanijeti prije ili poslije tekuće podloge. Ja ga nanosim poslije na područja koja trebaju dodatno prekrivanje.

Osim što možete nabaviti korektor u skladu sa tonom svoje kože, oni dolaze i u bojama:

Rozi korektor prekriva sivilo, u pravilu podočnjake.
Zeleni korektor neutralizira crvenilo (prištići, ožiljci…).
Ljubičasti korektor neutralizira hiperpigmentaciju.

Kakav je vaš odnos s korektorima? Koji su vam najdraži?

Related Posts

8 Comments

 • Reply
  Make-up osnove: Uvod | Lux Lucis
  13. Rujan 2013. at 16:57

  […] 3. Korektori […]

 • Reply
  Beauty in a cage!
  13. Rujan 2013. at 16:58

  Essence 3 in 1 korektor čuda radi ;)

 • Reply
  Art Beauty
  13. Rujan 2013. at 17:17

  Imam ovaj od Catrice-a, koristim i kamuflaže.. Koristim ga po potrebi..nekad stavim samo korektor, nekad samo npr.bb kremu, nekad u kombinaciji. Ako koristim zeleni korektor, ubijek ga stavljam ispot tekućeg pudera, a ostale boje stvaljam na puder.

  • Reply
   Lux Lucis
   13. Rujan 2013. at 17:31

   Mene zapravo taj Catrieov uopce nije odusevio. Na kraju sam bacila napola iskoristen jer mi roza, zelena nijansa nisu uopce pasale.
   Tak da ne planiram ponovno kupiti :)

   • Reply
    Art Beauty
    13. Rujan 2013. at 17:34

    A meni je ok, ali naravno samo ako mi je lice onak, ajmo reći ok, ili ako imam puder sa ok prekrivanjem.. Nije ni meni inače ništa posebno..Ali trenutno ga imam, pa da ne bacam sve, tu i tamo se da iskoristii..

 • Reply
  Luna
  13. Rujan 2013. at 17:54

  Bas sam prije dva dana isla kupiti ovaj essence tekuci korektor ,ali ga nije bilo,pa sam ponovno uzela essence stay natural http://www.ladymakeup.pl/sklep/media/catalog/product/cache/1/image/800×600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/e/s/essence-korektor-stay-natural-concealer.jpg

  Jako mi je dobar,ali ne volim sto moram uvrtati da izadje korektor ionda mi uvijek odjednom izadje puno -.- tako da sam htjela ovaj krasni sa aplikatorom…hjoj …no tko voli ovakve kao ovaj stay natural a ne smeta mu uvrtanje ja mu ga preporucamm,jer divno prekriva =)

 • Reply
  tyra
  13. Rujan 2013. at 19:33

  Meni je ovaj Catriceov korektor očajan. Kao prvo, nemam prištića i slično ali imam kapilare i ponegdje crvenilo i kada se namuljam s ovim zelenim to je prestrašno! Čak i kad jedva primjetnu količinu stavim, odnosno kakvu got da količinu nanesem to nema nikakvu ulogu osim što sam zelena. Isto tako, ovo crveno bi bilo ok (možda) za one sa zelenim podočnjacima, makar ne vidim ni ovdje neki učinak, a ostale boje su mi bezveze i jako masne. Inače ne koristim kozmetiku nižeg cjenovnog ranga, makar se nađe puno dobrih stvari, ali ovo me razočaralo.

 • Reply
  Pandora Jewelry
  10. Studeni 2013. at 15:53

  Hello, I presume that is a good submit.
  Pandora Jewelry

 • Leave a Reply