Melvita arganovo ulje

Arganovo ulje nikada do sad nisam koristila na licu. Redovito sam ga koristila na kosi i tu se pokazao kao odličan njegujući i obnavljajući sastojak. Ako je imao takva svojstva na kosi, zašto ne bi ista pokazao i na licu? Isprobala sam Melvitino ulje argana, a u nastavku pročitajte moje dojmove.

melvita-argan-oil-1

Ovo ulje je također namijenjeno njezi noktiju i kose, ali i lica. Koristi se za regeneraciju i umirivanje kože što su svojstva koja trebaju koži sklonoj aknama (kakva je moja). Možete ga kupiti u ovim dućanima po cijeni od 159,90 kn za 50 mililitara.

Ulje dolazi u čvrstoj staklenoj bočici s pumpicom za doziranje. Ja ga prvenstveno koristim za njegu lica – samo po sebi mi je previše masno za njegu kose pa tu i dalje pribjegavam proizvodima koji uz ulje argana u svojem sastavu imaju još neki sastojak. Nanosim ga prije spavanja (dvije do tri pumpice) i dobro utrljam u kožu prije nanošenja noćne kreme. Ako niste sigurni kako će vam koža reagirati ili ako vam se ovo ulje pokazalo kao komedogeno, možete ga staviti na lice na pola sata, a nakon toga isprati.  I dalje ćete dobiti djelovanje argana, a vrlo vjerojatno vam koža neće imati nikakvu reakciju. Ja na svojoj koži nisam primijetila nikakve posljedice na ulje u vidu akni ili crvenila.

melvita-argan-oil-2

Vrlo sam zadovoljna ovim uljem, prvenstveno na području regeneracije kože. Moja koža se sve više mijenja pa je tako postala drastično isušena u nekim periodima. Pokušavala sam s raznim kremama i na kraju isprobala ovo ulje. Već u jednoj noći perutanje na nosu mi je nestalo. Usprkom odličnom djelovanju, ne preporučujem da ga nanosite svakodnevno već nekoliko puta tjedno. Tako vam se koža neće previše naviknuti na ulje. Miris i nije previše ugodan, arganova ulja drugih proizvođača najčešće imaju još neko mirisno ulje ili sastojak koji poboljša tu komponentu, ali brzo ćete se naviknuti na njega i ne zadržava se na koži.

melvita-argan-oil-3

Ovo mi je postalo omiljeno ulje za njegu baš zbog jednostavnosti sastojaka (ostala ulja koja imam kombinacije su desetak hranjivih ulja). Pokazalo se kao odlično za regeneraciju kože, a ona nam svima treba u suhim, hladnim, jesensko-zimskim danima.

Jeste li vi isprobali ulja i koje vam je najdraže? Meni je argan definitivno najdraži.

*PR uzorak

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *