Olival proizvodi za sunčanje (mlijeko, pekmez, glitter)

Iako su ljetni odlasci na more već pri kraju, donosim vam recenzije tri Olival proizvoda za sunčanje koje sam isprobala ovo ljeto. Ja sam se tek vratila sa svojeg sunčanja, pa vam nisam prije mogla pisati svoje dojmove. Ako ste ove godine već odradili more i sunce, uvijek možete ove proizvode kupiti sljedeće godine ako vam se svide.

Krenut ću od proizvoda koji mi se najmanje svidio, a to je mlijeko za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50.

DSCN2993

“Mlijeko za sunčanje SPF-50 pruža potpunu zaštitu osjetljivoj koži lica i tijela od cijelog spektra     UV-A i UV-B sunčanih zraka. Zaštita se temelji na kombinaciji  mineralnih i kemijskih filtera  obogaćenih maslinovim uljem i kakao maslacem.  Mlijeko se nanosi ravnomjerno  na kožu, neposredno prije izlaganja suncu i ponavlja svaka 2-3 sata. Namijenjeno je koži  svijetle puti i osobama koje su sklone alergiji na sunce. Ugodnog je mirisa kokosa.”

olival.hr

DSCN2995

Količina: 200 mililitara
Cijena: oko 80 kn

DSCN2996

Stvar koja me odmah u početku razočarala je što ovo mlijeko za sunčanje ne miriši poput tipičnih proizvoda te namjene koji u meni prizivaju ljeto. Štoviše, već spomenuti miris kokosa uopće ne osjetim. Mlijeko je dosta guste teksture što otežava razmazivanje, iako ne ostavlja bijeli trag na koži nakon što se dobro umasira. Moje iskustvo s ovim mlijekom na žalost nije odviše ugodno. Inače sam tamne puti i nikada ne izgorim, a pogotovo ne ako nanosim proizvod sa zaštitnim faktorom. Iako znam da nije, činilo mi se kao da je ovo mlijeko privuklo sunce, jer sam na mjestima na kojima sam ga nanijela (ramena, lice, bedra!) – izgorjela. Pritom moram napomenuti da to nije bilo podnevno sunce niti sam mu se izlagala dulje od 1,5 h.

Ocjena: 2/5

Kakva su vaša iskustva s ovim proizvodom?

Sljedeći na redu su proizvodi za brzo tamnjenje. Želim napomenuti da oni ne sadrže zaštitni faktor, a dodatno privlače sunčeve zrake, pa u tom slučaju budite vrlo oprezni!! Preporučujem korištenje ovih proizvoda tek nakon otprilike dva dana izlaganja suncu.

Pekmez za ubrzano tamnjenje

DSCN3005

“Lagano tonirani pekmez za tijelo namijenjen je osobama koje žele preplanulu, brončanu boju kože i ubrzano tamnjenje. Sadrži kompleks bogatih prirodna ulja: oraha, mrkve i kakaovca koji hrane, njeguju i štite kožu od dodatnog isušivanja. Ne sadrži UV-filtere pa se preporučuje osobama koje dobro podnose sunce i žele pojačati boju kože.

Način upotrebe: jednoliko nanijeti na kožu i izložene dijelove tijela. Proizvod je vodootporan, ali ga preporučujemo nanijeti ponovo nakon kupanja ili tuširanja.

Upozorenje: izbjegavajte izlaganje suncu između 11-16 h. Odaberite zaštitu primjerenu vašem tipu kože. Proizvod nije namijenjen djeci i osobama izrazito svijetle puti.”

olival.hr

DSCN3007

Količina: 250 mililitara

Cijena: 80 kn

DSCN3009

Kod korištenja pekmeza opet ćete imati problema s razmazivanjem – i to popriličnih. Morat ćete se malo potruditi, no rezultat je vidljiv na očigled. Pekmez uistinu je toniran i koža će vam poprimiti blago brončani ten. S obzirom na to da ja crnim brzo i jako, nisam odviše mjerodavna u tome da li ubrzava tamnjenje, ali sa sigurnošću mogu reći da tamnjenje čini ravnomjernim i ostavlja maslinastu put. Kod razmazivanja morate paziti da ne ostavite debeli sloj pekmeza na koži jer je dosta mastan, ali ako ga dobro umasirate možete biti sigurni da ga nakon kupanja nećete morati ponovno nanositi jer je vodootporan.

Ocjena: 3,5/5 (zbog razmazivanja i masnoće)

Glitter ulje za sunčanje sa zlatnim sjajem 

DSCN3170

“Ulje za sunčanje Glitter namijenjeno je poticanju ubrzanog i intenzivnog tamnjenja kože.

Obogaćeno je uljima makadamije, masline, mrkve i oraha koji  obnavljaju i štite kožu te potiču ubrzano tamnjenje bez osjećaja mašćenja. Ulje sadrži zrnca zlatnog sjaja koja naglašavaju preplanulost.

Upotreba: nanosi se prije izlaganja suncu ili nakon kupanja. Za naglašavanje preplanulosti može se koristiti poslije sunčanja ili prije večernjeg izlaska.”

olival.hr

DSCN3172

Količina: 200 mililitara
Cijena: 70 kn

DSCN3173

Ovaj proizvod sviđa mi se najviše od sviju i čak sam ga redovito nosila na plažu uz ručnik da se mažem. Jedini je koji bih ponovno kupila. Zašto?

Jako se lako razmazuje i lijepo se stapa s kožom. Ne ostavlja masni osjećaj na koži, ali se ne razmoči za vrijeme kupanja. Čestice glittera nisu prevelike, već su suptilne i daju blagi sjaj, a meni se to posebno sviđa. Također pripomaže u ujednačenom dobivanju brončanog tena. Na slici ispod možete vidjeti kako izgleda samo ulje:

DSCN3175

Te kako izgleda umasirano u kožu na ruci i na nogama (ovo na nogama je poslije kupanja, te sam ga nanijela manje nego inače, a svejedno se lijepo sjaji):

DSCN3178

DSCN3258

Ocjena: 5/5

Jeste li vi isprobali koji od ovih ili neki slični proizvod i kakvi su vaši dojmovi? Pišite u komentarima.

*PR uzorci

Slični postovi:1 thought on “Olival proizvodi za sunčanje (mlijeko, pekmez, glitter)”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *