Remington Pearl Curling Wand

Postoji jedna moja teorija koja se dokazala točnom već više puta. Ide otprilike ovako: “Cure s ravnom kosom uvijek bi radije imale kovrčavu, i obrnuto.”
Ako se ta teorija ne odnosi na vas, na mene svakako da. Ja bih zaista željela imati kovrčavu kosu.

I onda se tu uplete jedna tvrtka koja proizvodi “vruće aparate” (eng. hot tools), u ovom slučaju Remington, i za mene izumi Pearl Curling wand, a za one druge peglu za kosu. 😀 Posjedujem i Remingtonovu peglu, ali danas ću vam recenzirati svoj štapić za kovrčanje (u daljnjem tekstu: wand).

RemingtonPearlCurlingWandCI95
Dostupan je u Kozmu i Bipi, a cijena mu je oko 150-200 kn (nisam sigurna jer je bio poklon, ako itko zna nek me informira!).
Wand dolazi u kartonskom pakiranju, a ono što mi se posebno sviđa jest što ima izrazito dugi električni kabel (3 metara), pa možete njime lijepo baratati. Uz njega dolaze crna rukavica koja će sprečavati eventualne opekline (moguće ju je nositi i na lijevoj i desnoj ruci) i torbica otporna na toplinu u koju ga možete pospremiti nakon korištenja.

Temperatura na koju se zagrijava je podesiva, od 130-210 stupnjeva, a zagrijava se u roku od 30 sekundi. Već nakon tog perioda zaista ćete moći početi s kovrčanjem svoje kose!

Nakon 60 minuta se automatski isključuje, što je još jedna pozitivna karakteristika glede sigurnosti.

Wand se sužava pri vrhu što znači da ćete na krajevima kose imati nešto manje i definiranije kovrče. Ja kosu namatam držeći vrh wanda prema gore, jer u suprotnom slučaju kosa sklizne s njega. Također pripazite na to da ne namatate kosu jednu preko druge, jer će vam kovrče izgledati izgužvano. I uvijek koristite rukavicu, ja bez nje nikako ne mogu!

Dugu kosu puno je lakše kovrčati nego kratku (ili u mom slučaju polu dugu), pogotovo odostraga. Ovaj wand preporučujem onima koji žele dodati nešto volumena i lijepih kovrča na vrhove svoje kose (što puno ljepše izgleda nego kovrče od korijena koje je i vrlo teško napraviti).

Evo kako izgleda kada svoju kosu nakovrčate Remington Pearl Curling Wand-om:

Remington Curling Wand (2)

Remington Curling Wand (3)

Remington Curling Wand (4)

Remington Curling Wand (1)
Sve u svemu, ja sam zadovoljna ovim proizvodom, iako mi je malo nespretno stalno namatati kosu oko wanda (gledajući unatrag, radije bih kupila klasični figaro s pomičnim djelom za hvatanje kose).

Koje vi “vruće aparate” posjedujete? Kakva su vaša iskustva?

Slični postovi:5 thoughts on “Remington Pearl Curling Wand”

  • Imam remington CI3525 URB. To je ustvari klasičan figaro sa hvataljkom i mogu reći da sam zadovoljna.Jedino se ne sužava prema vrhu,što bi nekima mogao biti nedostatak al sve u svemu-ja zadovoljna. I pegla Phillips salon straight essential. Klasična pegla,niš posebno,ploče su počele žutit,što mi s nikako ne sviđa. Inače,sviđa mi se članak,tvoja kosa,ti,ma sve super 🙂

  • Baš su ti lijepe kovrče, o istima i ja sanjam cijeli život 😀 Od tih ”vrućih aparata” imam samo peglu koju sam koristila svega par puta. Nemam pojma zkj sam ju uopće kupila kad imam full ravnu kosu xD Definitivno si moram nabavit neki figaro jer s pletenicama, krpicama i sl. nema šanse da dobijem tak lijepe kovrče…

  • Ja sam baš u potrazi za njima već dulje vrijeme i u susjedstvu imam bipu tako da ću ga pogledat tamo jer baš nisam obraćala pažnju na takve proizvode u bipi. Uglavnom mislim da je super ako dođe do 200 kn jer sam ga neki dan u Pevecu vidla za 380 kn lil čak nešto više.

  • Kovrce su divne na slikama :))
    A i uredjaj nije preskup 😉
    Ja imam stepensatu kosu do pola ledja , jako gustu, da li je figaro za mene?

    • Figaro definitivno je za tebe, ali ako si strpljiva. Zna biti zamorno omatati kosu oko wanda, pa bi ti možda radije preporučila onaj klasični figaro s hvataljkom, iako onda nećeš dobiti baš ovakav rezultat. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *