Savršena francuska manikura

Francuska manikura dobro je znani postupak ukrašavanja noktiju svakoj od nas. Mnogi misle da je domovina te manikure upravo Francuska, ali pravi začetnik je Jeff Pink (amerikanac), koji je na modnoj reviji u Parizu 1976. godine svojim modelima nokte ukrasio upravo ovom manikurom. Iz tog razloga, manikura koja je zapravo ‘američka’ postala je – francuska.

Traganje za pravim nijansama lakova za nokte u izradi francuske manikure zna biti teško, ali nakon pronalaska savršene kombinacije bijele i roze, svaka manikura će ispasti savršeno. To je prvi i najbitniji korak u postupku francuske manikure. Osobno nisam dugo tragala za savršenom kombinacijom, još prije par godina sam zgrabila prvi i najjeftiniji komplet za francusku manikuru u Bipi. (b.pretty, 20-ak kuna)


U njemu se nalaze dva laka: pink i white.

Lakovi su savršene teksture – rijeđi su, što ih čini savršenim za francusku manikuru, pogotovo u slučaju bijelog vrha kojeg je tada lakše izvući. Na noktima traju i do 5 dana, što je s obzirom na cijenu zadivljujuće!


Iako nije potrebno nacrtati savršeno ravan bijeli vrh (jer će vam posljednji sloj rozog laka prekriti te male nepravilnosti), nebi trebale imati većih problema sa njim zbog savršene veličine četkice. Na slici možete vidjeti da je srednje veličine – između četkice običnog laka i četkice linera.

Jedina zamjerka ovom setu je ta što se četkica kod svakog otvaranja odvoji od drške (to se događa sa svim b.pretty lakovima, pa me nije začudilo što se dogodilo i sa ovim setom).

Nakon kupovine savršenih lakova, potrebno je izdvojiti neko vrijeme za izradu manikure. Meni je potrebno oko 30 minuta (napominjem da izrađujem manikure već 3 godine, pa pripisujem to vježbi, tako da nemojte odustati ako vam odmah ne uspije!).
Što trebate učiniti?

1. Nanesite dva sloja pink laka. (Prvo jedan, pričekajte da se osuši, pa nakon njega drugi.)

2. Na vrhove noktiju nanesite bijeli lak. (Ja ih radim bez naljepnica jer su mi više odmogle nego pomogle, ali možete ih i kupiti u dm-u. Pobrinite se za to da imate dovoljno slobodnog prostora na stolu da oslonite ruku do lakta na njega, kako bi vam bila mirnija i preciznija.)

3. Nakon što se osuši bijeli lak, nanesite još jedan sloj pink laka. (On će prekriti nepravilnosti kod nanošenja bijelog laka.)

4. Po izboru, možete nešto nacrtati na nokte, dodati naljepnicu, dijamantić… (Preko toga nanesite bezbojni lak – top coat.)

I gotovo, noktići bi vam trebali izgledati otprilike ovako:

Volite li francusku manikuru? Mislite li da ju je lijepo nositi na nožnim noktima?
Koji su vaši omiljeni lakovi za francusku manikuru?

Ne zaboravite na giveaway koji traje još tri dana!

Slični postovi:1 thought on “Savršena francuska manikura”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *