Šiške – kako ih nositi?

U članku sa novogodišnjim odlukama rekla sam kako mi je jedna od odluka promijeniti frizuru. Doduše, nisam je drastično skratila (još), ali sam se odlučila na šiške. Nije bilo osobe koja nije primijetila da je nešto na meni drukčije. Zato morate znati da je za nositi šiške potrebno dosta samopouzdanja i ako se odlučite na taj korak morati ćete biti 100% zadovoljne sa izgledom svoje frizure.

Ja sam puno zadovoljnija svojom kosom (i frizurom općenito) od kada nosim šiške. Prvi problem koji imam jest moje izrazito masno vlasište zbog kojeg sam kosu prala svaki dan. Od kada nosim šiške, drugi dan nakon pranja kose operem samo šiške, a ostatak kose skupim u punđu ili visoki rep. Drugi problem koji imam je taj da imam neke čudne asimetrične obrve (lijeva mi je viša, a desna niža) pa kad nosim šiške to ne dolazi toliko do izražaja. I treći problem je bio taj da nisam nikako mogla nositi potpuno raspuštenu kosu jer bi mi prednji dio kose uvijek padao preko lica i smetao mi. Od kada nosim šiške tog problema više nemam.

Jesam li vas već nagovorila da ošišate šiške? Ako ne, čitajte dalje. Ma u svakom slučaju čitajte dalje!

Kod odabira šiški neću vam pričati o vašem obliku lica i vrsti šiški koje odgovaraju istom. Ja sam uspjela isfurati različite stilove šiški na svoj oblik lica i nisam primijetila da ono ima nekakvog velikog utjecaja. Preporučam vam da se o vrsti šiški odlučite prema vašoj osobnoj želji. Uostalom, pogledajte kako ih ja nosim pa odlučite.

Kada sam krenula u frizerski salon, sa sobom sam ponijela ovu fotografiju:

Slika1
To je fotografija iz zime 2010. kada sam također ošišala šiške , ali zbog svojeg niskog samopouzdanja sam ih odmah pustila da izrastu – sa šiškama se zbilja izdvajate iz mase jednoličnih dugih ispeglanih kosa, zapamtite! Takve šiške sam ponovno željela!

I eto mene ponovno, nakon dvije godine sa sličnom frizurom:

slika2

slika3

Dobila sam jako puno komplimenata na ovu frizuru i ljudima se zbilja dopalo! Samo primjetite da gotovo polovica moje kose ide u šiške, tako da je to moguće jedino sa gustom kosom. Ako imate rjeđu kosu, vjerojatno će vam i šiške biti rjeđe.

Naravno, ne nosim uvijek istu frizuru – šiške mijenjam ovisno o raspoloženju. Najčešće kosu podignem u visoki rep pa ih stavim na stranu (šiške možete i u početku ošišati na stranu, nije ih potrebno rezati ravno da bi ovako stajale).

slika4
Šiške uvijek možete lagano nakovrčati peglom kako bi izgledale elegantnije. Ja obično uzmem samo nekoliko manjih pramenova koje nakovrčam prema van (ne cijele šiške).

slika5
Trenutno su mi šiške dosta narasle pa ih više ni ne mogu nositi ravne (ovaj tjedan ću ih ili ponovno poravnati ili odrezati na stranu – što vi mislite?). Zato kad nosim raspuštenu kosu to izgleda od prilike ovako (isprike na slici, držim si fige da prođem ispit, a jedina je koju sam mogla naći s raspuštenom kosom :D):

2.-5. Sebi držim fige.

I naravno, ukoliko se odlučite na šiške, a nikako nećete biti zadovoljne time kako vam stoje (ili tražite još jedan način kako ih nositi), uvijek možete računati na dobro staro tapiranje. Jednostavno ih natapirajte prema gore i ukosnicom zakopčajte prema natrag.

Jesam li promijenila vaše mišljenje o šiškama? Koje je vaše mišljenje uopće?

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *