The Big Short (2015)

Redatelj: Adam McKay (inače poznat po komedijama u kojem glavne uloge tumači Will Ferrell poput The Other Guys, Step Brothers, Anchorman)

Zanimljiv odabir redatelja za jedan ovakav film, iako ne mislim da je pogrešan. Film je odlično odrađen. Ono o čemu ova drama govori je istinit događaj (stvarno, Lucija, dosta filmova snimljenih po istinitim pričama 😀 ) – pad burze nekretnina u Americi između 2000. i 2009. Taj pad prouzročio je veliki porast cijena nekretnina i troškova življenja, a rezultat toga bile su tisuće obitelji koje su ostale bez domova. Film se ne bazira na sudbinama tih ljudi već na priči o četiri osobe koje su uspjele predvidjeti taj pad već godinama unaprijed, a nitko im nije vjerovao. Kako bi uspjeli pratiti film potrebno je biti dobro koncentriran, ali i biti upoznat sa stručnim pojmovima (pogotovo ako gledate film bez titlova ili s engleskim titlovima).

Glavne uloge tumače Ryan Gosling (Bilježnica, La La Land), Brad Pitt, Steve Carell (Crazy, Stupid, Love) i Christian Bale kao Michael Burry – osoba koja je prva došla do zaključka o padu burze, mastermind i osobenjak. Sve što je pretpostavio vezano za ovu priču ispostavilo se točnim, a na samom kraju filma redatelj nas ostavlja sa jednom zanimljivom činjenicom: “Michael Burry is now focusing all of his trading on one commodity: Water.” U slučaju da je Michael ponovno u pravu – sretno nam bilo..

 

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *