The Christmas Tag | Lux Lucis

Božićni blagdani moje je najdraže doba godine, pa danas čitate nešto što nikako nisam mogla propustiti – “The Christmas Tag”.

Koji ti je najdraži božićni film?

Iskreno, nemam ga. Božićni filmovi su najčešće komedije, animirani filmovi ili nešto sličnog žanra, što nisu moji omiljeni tipovi filmova, pa sukladno tome ni nemam neki koji moram obavezno gledati svake godine oko Božića. Najviše mi se sviđa “The Polar Express” kojeg rado pogledam ako se pušta na tv-u! 🙂

the polar express

Otvaraš li svoje poklone na Badnje veče ili Božićno jutro?

Na Božićno jutro, ne mogu si ni zamisliti da bi bilo obrnuto. Svi se probudimo i u pidžamama sjednemo ispod bora te otvaramo poklone!

Koje ti je najdraže božićno sjećanje?

Svaki Božić mi je drag, ali posebno se sjećam jednog dok sam još bila mala djevojčica i bor smo okitili s velikim brojem različitih kuglica koje su mama i tata nakupili kroz godine zajedničkog života. Činilo mi se da je bor bio visok do stropa i bio mi je predivan. A možda sam samo ja bila jako mala, pa mi se činilo da je bor ogroman. 😀 Cijeli Božić smo sestra i ja izmišljale priče o tome odakle je koja kuglica došla i koja joj je cijena (mašta i preuveličavanje, jasno haha)

bor

Najdraža blagdanska hrana?

Hmmm, na Božić nemamo neki posebni meni, čitav Badnjak spremamo kolače i francusku salatu, pa bih mogla reći da mi je to ono što me veseli od hrane.

ChristmasCookies

Najdraži božićni poklon?

Uvijek me izrazito veseli kad pod bor dobijem neki poklon u kojem vidim da si je osoba dala truda, razmišljala o meni, izradila nešto kreativno ili kupila nešto o čemu već mjesecima pričam ili si želim. Znači da je toj osobi stalo (a i da me sluša dok pričam!).

Najdraži božićni miris?

Obožavam miris jabuke i cimeta, takve svijeće najčešće kupujem i palim tijekom cijele godine. Mama mi je za imendan poklonila Glade spiced apple and cinnamon svijeću i već je spremna za upaliti na Badnjak! ^^

svijeća

Imaš li kakvu božićnu tradiciju?

Badnjak je obavezno dan za kolače i francusku, kao što sam rekla, te kićenje borića i finishiranje svih poslova. Najčešće odem i na polnoćku (eto, baš zbog tradicije jer inače ne idem u crkvu).
Božićni ručak odvija se kod bake i dede u prizemlju i nakon toga najčešće dangubim, jer je Štefanje u stvari ono čemu se veselim. Tada se kod nas okuplja većina obiteljskih prijatelja i igramo društvene igre i puno se smijemo. Mislim da ove godine neću dangubiti ni na Božić, jer sad imam nekog posebnog koga trebam zagrliti i poljubiti na taj dan, a da nije moja obitelj. <3

Što je na vrhu tvog bora?

Ovisi o tome kako kitimo bor, ali najčešće je lijepa platnena mašna.

Kao dijete, koji je jedan (lud, ekstravagantan) poklon koji si oduvijek tražila, a nikad nisi dobila?

Hahahahaha, znala sam odgovor čim sam pročitala pitanje. Radi se o Play Doh setovima (slastičarnica, burgeri, sladoledi…). To je uvijek bilo jako skupo, a ja sam to žarko željela. Očito nikad nisam dobila!
P.S. Jel i vi obožavate miris Play Doha?

play doh

Što je najdraže što vežeš za Božić?

Vjerujem da će se većina vas složiti sa mnom kada kažem – toplina doma. Nema mi boljeg od toga kad uđem u sobu u kojoj mi miriši bor i svijetle lampice, toplo je, miriše kolačići, na CMC-u sviraju božićne pjesme… Sve što vežem za taj blagdan su samo topli ugođaj i topli osjećaji. Nadam se da ćete i vi provesti ovakav Božić ove godine. Pusa!

*sve fotografije preuzete s google pretraživača slika

Slični postovi:5 thoughts on “The Christmas Tag | Lux Lucis”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *