The Fate of the Furious (2017)

Redatelj: F. Gary Gray (poznat po filmovima Law Abiding Citizen i Straight Outta Compton)

Odmah par riječi o redatelju, koliko znam većinu F&F filmova je do sada režirao Justin Lin (ako ne i sve!), ali gledajući film ne možete primijetiti da je redatelj promijenjen. S obzirom na to da sam gledala Law Abiding Citizen, iznenađena sam što je Gray pristao režirati ovakav film i nimalo mi ne liči na njega.

Ne znam da li je nakon 7 nastavaka uopće potrebno predstavljati glumačku postavu. Svatko od vas pogledao je barem 1 ili 2 nastavka (ne računajući Tokyo Drift koji totalno nema veze sa serijalom) pa znate sve. Ono čemu se ja želim posvetiti u današnjoj recenziji je – Zašto se ne može prepoznati kad je stvarno dosta? Ima li smisla snimati nastavke (u početku) uspješnih filmova i na taj način samo smanjivati njihovu vrijednost? Osim Fast and Furious pretjerivanja trenutno u kinima igra i peti nastavak Transformera, peti nastavak Pirata s Kariba i uskoro dolazi Marvelov Spiderman (što u pravilu nije serijal, ali ipak je – prestala sam biti zainteresirana za Marvelove filmove još od Captain America: The Winter Soldier i Civil War), a vidim da su već nakon Spidermana potvrdili još osam filmova do kraja 2019. Wait, what? 

Na stranu ostali serijali, F&F je u kratkom proku postao SF jer scene koje su počeli ubacivati u njega nemaju veze sa stvarnim životom (sjetimo se nastavka u kojem je The Rock sam sebi skinuo gips s ruke pukim napinjanjem mišića – da, gips je popucao). Ono što je u početnim nastavcima bilo bitno: auti, utrke, zajednica, bande, život u favelama i slično, više nije glavna okosnica filmova iako Vin Diesel non stop spominje tu obitelj kao glavni motiv, ali više od konstantnog spominjanja te riječi u filmovima se više ne vidi. Ono zbog čega smo voljeli serijal (barem ja znam da jesam) više ne postoji – oni u posljednjih nekoliko nastavaka spašavaju svijet, a meni se više sviđalo kad su spašavali “sami sebe”. Zbog čega je nuklearna energija problem skupine ljudi koji vole brze i lijepe aute, na to vam ne mogu odgovoriti. Još jedna stvar na koju se moram požaliti su savršene žene i njihova tijela u početnim scenama filma, ako malo bolje promotrite ne postoji ni jedna žena sa najmanjom nesavršenosti na tijelu (a mislim da to nije realno, kaj, na uličnim utrkama u Brazilu imaju pravilo da ih smiju gledati samo žene s ravnim trbuhom i ogromnim sisama? Please.)

Možda sam malo pretjerala, ali F&F već odavno za mene nije ono što je nekad bio i iako je možda zaslužilo 3/5 poput Baywatcha jer realno gledajući nije toliko lošiji, smanjila sam svoju ocjenu zato što je Baywatch barem novi koncept dok je Fate of the Furious samo još jedna kopija prethodnih nastavaka.

 

Slični postovi:1 thought on “The Fate of the Furious (2017)”

  • Znaci, sad mi se ni ovo ne svida haha pogledala sam sve do 6. nastavka, ostavila sam si 7. i 8. sad za ljeto. al slazem se da sve dalje odlaze od glavne radnje i prvih 2, 3 su najbolji (tokio drift wtf?)
    btw, ne bi ti hjela pametovat, al da, u brazilu (i opcenito na moto/race eventima) nema ruznih (obicnih) cura i sve su prakticki gole 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *