The Losty City of Z (2016)

Redatelj: James Gray 

Inače sam velika ljubiteljica filmova snimljenih po istinitoj priči. Ima neki posebni značaj u tome kad gledate nešto što se uistinu dogodilo, bez obzira na to što se u većini takvih filmova velik broj događanja ipak dodaje kako bi se priča napravila zanimljivijom. Jedan od najdražih filmova iz te kategorije mi je Hacksaw Ridge, koji je definitivno jedan od filmova koji je ostavio jako velik utisak na mene. Voljela bih pisati o njemu, ali bi ga prvo trebala ponovno pogledati.

Ovaj film snimljen je prema priči o britanskom istražitelju Percivalu Fawcettu koji je istraživao Amazonu. Ispada da pišem samo o filmovima koji me nisu odviše oduševili, ali već neko vrijeme nisam pogledala fantastičan film. Očekivala sam puno, pogotovo zato što glavnu ulogu tumači Charlie Hunnam čija me uloga u Kralju Arthuru oduševila. Ono što me iznenadilo je da Hunnam ima 37 godina (u ulozi Arthura izgleda poput dvadesetogodišnjaka!). Potpuno neprepoznatljiv je i Robert Pattinson kojeg svi znamo po ulozi Edwarda iz Sumrak sage.

Prvi znak da mi se film neće previše svidjeti mi je trebao biti redatelj. Iskreno – ni jedan od njegovih filmova nisam gledala niti su mi previše poznati, a nije ih ni toliko mnogo. No, da krenem s konkretnijim stvarima: nije mi se svidjelo koliko je sporo tekla radnja filma. Bilo je tu previše razgovora i nepotrebnih scena. U filmu koji prati istražitelja, susrete s Indijancima i otkrivanje novog svijeta očekivala sam puno više akcije i iznenađenja. Vrhunac filma je negdje oko sat vremena od početka, a traje čak dva sata i dvadeset minuta. U svo to vrijeme nekako se apsolutno ništa nije dogodilo. Trebali su dodati malo Indiana Jones tipa akcije.

Nemam puno više za nadodati osim da sam sama sebi dosadna s negativnim recenzijama. U međuvremenu sam pogledala i John Wick: Chapter 2 i odlučila sam da o njemu neću ni pisati jer fakat nemam što. Gubljenje vremena.

Ostavite mi u komentarima svoje dojmove o filmovima koje sam danas spomenula i dajte mi preporuke za filmove koje bi voljeli da pogledam i o kojima bi voljeli čuti moje mišljenje! 🙂

 

Slični postovi:2 thoughts on “The Losty City of Z (2016)”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *