Upoznajte me: filmovi i glumci

S obzirom da sam seriju ovih postova započela sa serijama i TV emisijama (link), nastaviti ću u tom tonu i danas vam predstaviti svoje najdraže filmove, te cijelo poglavlje zaključiti sa glumcima/glumicama. U komentarima mi recite koji su filmovi vama najdraži! : )

FILMOVI

Kao što sam napisala u prvom članku, više volim pogledati dobar film nego seriju, pa će ovaj popis biti malo duži. Klik na ime filma u zagradi odvesti će vas ravno na YouTube da pogledate trailer.

The Lord of the Rings (Gospodar prstenova) 

+slika1

Trilogija Gospodara prstenova jedna je od onih koje mogu gledati beskonačno mnogo puta. Toliko sam je puta pogledala da bez problema citiram rečenice koje likovi izgovaraju tokom filma. Jedini dijelovi koji su mi polako počeli dosađivati su dijelovi sa Frodom. Najdraži dio mi je The Two Towers (Dvije kule).
Sada kada sam naučila na pamet gotovo sve dijelove, primila sam se gledanja extended verzija koje traju 4 i više sati. Pravo uživanje za LOTR manijaka poput mene! : )

The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobbit: Neočekivano putovanje)

+slika2

Trebam li uopće nešto reći? Hobbit je knjiga koja prethodi trilogiji Gospodara prstenova i kada sam čula da su snimili film odjurila sam u kino i ostala pozitivno iznenađena. Žao mi je što treba toliko čekati na ostala dva nastavka filma.

Ako me pratite već nekoliko mjeseci, zasigurno ste u članku gdje sam rekreirala look Barnabasa Collinsa iz filma Dark Shadows (Sjene tame) pročitali koliko volim režisera Tima Burtona. Sljedeća dva filma su meni najdraži njegovi filmovi.

Sleepy Hollow (Sanjiva dolina)

+slika3

Na Sanjivu dolinu sam nabasala preko praznika u pola dva u noći i odlučila pogledati bar do prvih reklama (znate kako to ide na RTL-u), ali mi se toliko svidio da sam ga ipak pogledala do kraja i nisam požalila.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (Sweeney Todd: Đavolji brijač Fleet Streeta)

+slika4

Sweeney Todd snimljen je prema kazališnom mjuziklu, tako da ćete moći uživati u mjuziklu/hororu/drami – sve u jednom. Ja inače ne volim horore, ali Tim Burtonovi horori nisu klasičan horor. Svejedno, onima slabijeg želuca preporučam da ga izbjegnu. Film sam pogledala već dva puta u posljednjih par mjeseci i ne planiram ga obrisati s laptopa tako brzo.

Batman: The Dark Knight Rises (Vitez tame: povratak)

+slika5

U početku sam se jedva natjerala da počnem gledati ovaj film, a nakon nešto više od dva sata gledanja uslijedilo je isto toliko sati šoka. Neznam zašto, ali bila sam baš duboko dirnuta ovim filmom, a lik Banea me oduševio (pogotovo njegov glas, gledala sam film na slušalice i svaki put kad bi otvorio usta mene su prošli trnci). Voljela bih da se snima više ovakvih filmova.

August Rush (Zvuk srca)

+slika6

August Rush je dječak koji završi u sirotištu i pomoću svog izvanrednog talenta za glazbu pokušava pronaći svoje roditelje. Ovo definitivno nije jedan dječji/tinejđerski film, već film sa glavnom ulogom dječaka dostojnog bilo kojeg odraslog glumca.

P.S. I love you (P.S. Volim te)

+slika7

Ovo je moj najdraži ljubavni/romantični film, na kojeg sam gotovo cijelo vrijeme plakala. U trenutku kada sam čula Gerryjev glas (koji je Irac!) nisu me prošli trnci kao kod Banea, već sam počela ne kontrolirano plakati. Zašto? Morati ćete pogledati film ako još niste!

The Reader (Žena kojoj sam čitao)

+slika8

Radnja ovog filma odvija se tokom drugog svjetskog rata. Riječ je o (ljubavnoj) priči koja ima nesretan kraj, ali me se jako dojmila.

GLUMCI

Johnny Depp

+slika9

Za mene, Johnny Depp je primjer pravog umjetnika i profesionalca u onome što radi. Za razliku od većine koji smatraju da je njegova uloga u Piratima s Kariba njegova najbolja uloga, ja se uopće ne slažem. Ono što je mene oduševilo su likovi u ostatku filmova (Tim Burton), a kada sam pogledala Sweeneya Todda i vidjela da Depp može maestralno odigrati i ulogu u mjuziklu mojem oduševljenju nije bilo kraja.

Orlando Bloom

+slika10

Ljubav između mene i Orlanda počela je još u LOTR-u , u ulozi divnog Legolasa i to je uloga u kojoj ne mogu zamisliti ni jednog drugog glumca osim njega.

Robert Downey Jr.

+slika11

Jason Statham

+slika12

GLUMICE

Helena Bonham Carter

+slika13

Ista stvar kao sa Deppom, samo u ženskom rodu. Helena je inače i Tim Burtonova žena. Ako niste gledali ni jedan njegov film, zacijelo ste gledali Harryja Pottera i njezinu ulogu Belatrix Lestrange.

Emilia Clarke

+slika14

Glumica u mojoj najdražoj seriji svih vremena. 😀 Morala sam je staviti ovdje makar ne znam ni jednu njezinu drugu ulogu. Ali kao Daenerys Targaryen je savršena.

Slažete li se sa mojim favoritima? Koji su vaši? 🙂

Slični postovi:3 thoughts on “Upoznajte me: filmovi i glumci”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *