Upoznajte me: knjige

Za sve one koji su me tek nedavno počeli čitati, a i za vas koji me čitate od početka, dobro došli u četvrti dio „Upoznajte me“ serije postova. Do sada ste već mogli saznati koje su moje najdraže serije i tv emisije / filmovi i glumci / pjesme.

Danas ćete saznati koje su moje najdraže knjige, te koje knjige su mi na čitalačkoj wish-listi. : )

1. „Harry Potter“ (1-7) – J.K. Rowling

1

Harry Potter serijal su mi jedne od najdražih knjiga ikad, iz jednog jednostavnog razloga: obitelj. Ovo su knjige koje su se s nestrpljenjem iščekivale svakih godinu dana, koje je meni i sestri mama čitala prije spavanja (a kad smo porasle i svaka jedno poglavlje), koje su nas odvele na obiteljska druženja u kino, i na kraju krajeva: koje su me učinile ovakvom kakva jesam danas – kreativna, maštovita i puna vjere u magiju, obitelj i ljubav.

2

Vjerojatno najdraža od svih knjiga mi je „Red feniksa“. Filmovi koji su snimljeni su mi također jako dragi, ali ih na popisu meni najdražih filmova niste mogli pronaći zato što me ipak nisu ostavili bez daha (mislim na one prve nastavke koji su sad već dosta stari, novije snimljeni nastavci su zaista dobri).

Knjige imam doma i čuvam ih za svoju djecu i djecu svoje djece, jer čarobni svijet Harryja Pottera nikada neće nestati.

2. „Sumrak“ saga – Stephenie Meyer

3

Da odmah riješimo jednu stvar: Sumrak saga u knjizi je nešto 10 puta drugačije od Sumrak sage u filmu. Prvenstveno, ne sviđa mi se Bella (Kirsten Stewart) i cjelokupni odnos Belle i Edwarda u filmu.
Knjige baš uvlače u sebe, u priču i ne ostavljaju ravnodušnima. Ako niste, pročitajte i uvjerite se.

P.S. – Prava ljubav sve pobjeđuje! :’)

3.  „Tajna Krvavog Mosta“+ „Grička vještica“ – Marija Jurić Zagorka

4

Malo Hrvatske fantazije, Zagrebačke mistike i Kaptolskih zavjera. Ajme, kako je dobro! Doduše, tek sam pročitala uvod u Gričku vješticu – Tajnu Krvavog mosta; ali nastavljam dalje. Kada bih se netko primio posla i sve ovo dobro ekranizirao, moglo bi postati veliki hit u svijetu! MJZ <3

4. „Pletenje“

5

Da, dobro vidite! Primila sam se pletenja u posljednje vrijeme i ova knjiga je dušu dala za učenje različitih načina pletenja. Ni jedan video tutorial me nije naučio toliko dobro „Pletenje“.

Knjige koje želim pročitati čim prije:

1. „Hobbit“ + trilogija „Gospodar prstenova“ – J. R. R. Tolkien

6

Knjige su doma, na polici. Znate koliko sam zaluđena cijelim pojmom LOTR-a i da, i ja se čudim da još nisam pročitala knjige, ali nikako da dođu na red.

2. „Game of Thrones“ serijal – George R. R. Martin

7

Nekako se pomalo sramim što na ovoj listi nema puno naslova (jer prijašnje liste sam jedva skratila do neke normalne dužine), ali planiram to popraviti ubuduće. Puno čitam, samo što se ne dogodi često da me knjiga baš oduševi. (Vjerojatno zato što čitam neke jadne ljubiće umjesto više ovakvih kvalitetnih knjiga.)

Koje su vama najdraže knjige? Preporučite mi nešto!

 

 

 

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *