Upoznajte me: pjesme

“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.” ― Friedrich Nietzsche

Smatram da bez glazbe svijet ne bi bio isti. Zato vam u ovom članku donosim svoje najdraže i inspirativne pjesme. Podijeliti ću ih na domaće i strane. Klik na naslov pjesme odvesti će vas na YouTube da je poslušate. : )

Ovo je treći dio “Upoznajte me” postova; već ste mogli pročitati filmove i glumce te serije i tv emisije.

STRANA GLAZBA

Više volim slušati stranu glazbu (pogotovo na engleskom jeziku). Zbog toga što mi tekstovi bolje zvuče na engleskom, ali i zbog  toga jer tako proširujem vokabular koji mi dobro dođe za fakultet.

James Arthur – Impossible

(slika14)

James Arthur pobjednik je devete sezone britanskog X-faktora na čijem je finalu pjevao ovu pjesmu (u originalu je izvodi Shontelle). Trnci me prolaze dok slušam ovu pjesmu osobito zbog Jamesovog škotskog naglaska (obratite pažnju na to kako izgovara: shout, roof tops, gone…). Mogu je slušati na repeatu cijeli dan.

Asaf Avidan – One day / Reckoning Song

(slika15)

Iako ova pjesma ima 6 stihova koji se cijelo vrijeme ponavljaju, ja je jednostavno obožavam. Ne mogu ni sama objasniti zašto, vjerojatno zbog glazbe! Čak mi je postavljena na mobitelu kao ton zvona.

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven

(slika16)

Definitivno najbolja Marsova pjesma. Sviđa se on meni i u svojoj ljubavno-romantičnoj fazi, ali ova je po nečemu posebna i zbog toga meni najdraža.

Fun. – Some Nights

(Slika17)

Fun. mi je definitivno naaajdraži bend! Za razliku od One Day / Reckoning Song, ova pjesma pak ima toliko teksta da se gotovo ništa ne ponavlja dva puta. Podiže moral, definitivno.

The Script ft. Will.i.am – Hall of Fame

(slika18)

Ajme, pri samim početcima kad sam otkrila ovu pjesmu nisam je mogla ni odslušati do kraja koliko su me prolazili trnci, pogotovo zbog spota. Sad sam to prevladala. Pjesma je izuzetno motivirajuća i kad god se osjećate „a little bit down“ preporučam da je poslušate. Rekreaciju makeupa ove balerine mogli ste vidjeti u ovom članku.

Pink ft. Nate Ruess – Just Gime Me A Reason

(slika19)

Nate je frontman grupe Fun., pa vam vjerojatno ne trebam objašnjavati zašto mi se ova pjesma svidjela. Slušala sam je dan i noć kada sam je otkrila!

Jason Mraz – I Won’t Give Up

(slika20)

Glazba, tekst – savršena ljubavna pjesma! Mogu reći najdraža od svih ljubavnih za sad.

Gotye ft. Kimbra – Somebody I Used To Know

(slika21)

Komentar nepotreban. Savršenstvo samo takvo.

Justin Timberlake – What Goes Around… Comes Around

(slika22)

U tinejđerskim danima bila sam strastvena obožavateljica Justina Timberlakea, a i dan danas mi je jedan od dražih pjevača. Ovo je jedna od meni najdražih njegovih pjesama uz Cry Me A River.

DOMAĆA GLAZBA

Od kada često upalim CMC da svira u pozadini dok nešto radim, naišla sam na nekoliko pjesama koje su mi se jako dopale.

Mejaši – Zorica

(slika23)

Mejaši, popularno zvani „tamburaši u starkama“, mladići su iz Varaždina. Ova pjesma mi je pre zabavna i baš je dobra za fešte.

Klapa Rišpet – Kad je pošla ća

(slika24)

Iako nisam ljubiteljica klasičnih klapa i dalmatinskih pjesama, sve su mi se više počele sviđati ovakve klape, a pogotovo ova pjesma.

Bosutski Bećari – Želim te noćas

(slika25)

Jedna lijepa romantična tamburaška pjesma. U početku sam bila uvjerena da je klapa u pitanju, sve dok nisam vidjela spot. Jaaaako mi se sviđa!

Connect – Ljubi me budalo

(slika26)

Trebala su mi tri slušanja da mi se počne sviđati ova pjesma. Bila je malo, pa, neobična. Connect slušam već dosta dugo, pa se ova pjesma jako razlikuje od, recimo, Brige ugasim pjesmom. Sad mi je jako draga.

To su bile sve pjesme koje često slušam u posljednje vrijeme. Koje pjesme vi slušate? Imamo li slične favorite?

Slični postovi:Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *